BİR ÖĞRETMENDEN DAHA FAZLASI


    Siz isteseniz de istemeseniz de çabalar bir öğretmen. Yolunu kaybetmişe fener, kendini kaybetmişe rol model olur. Siz isteseniz de istemeseniz de çocuğunuzun hayat yolculuğunda en eğlenceli yoldaşı olur. Bir süre sonra eti senin kemiği de onun olur, çocuğunuzu keşfedip daha da sevdikçe işte o zaman et tırnaktan ayrılmaz olur. 

    Siz isteseniz de istemeseniz de öğretmeni, onun, derdini anlatabileceği en yakın dostu olur. Sizin onu anlayamadığınız zamanlarda çocuğunuzu anlamanız için size köprü olur, umut olur. 

    Umut çocuğunuzun yüreğine, toprağa ekercesine eker iyilik tohumlarını ve bir başak olur. Onun çocukları olgunlaştıkça boynun eğer. En önemlisi de öğretmen sadece iyilik ektim zanneder oysa iyilikle beraber sevgi merhamet alçakgönüllülük, aynı başağın tanelerinden bir bir düşer. 

    Siz isteseniz de istemeseniz de bir öğretmen, bir öğretmenden daha fazlası olur çocuğunuza çünkü bilir ki her çocuk bir umuttur topluma ve bir öğretmen kimsenin umudunu elinden alacak kadar vicdansız olamaz yaşanılası dünyaya...

Yorumlar