NEDİR HAYAT?

Tarık ÜREN

Gerçekten senin gördüğün kadar mıdır  hayat? Bir fotoğrafçının kadrajı kadar mı? Yoksa bir kameramanın "3, 2, 1 kayıt" deyişinden sonraki uzun metrajlı film kadar mı?
Sahiden nedir hayat? Uzunca bir video mu tek bir fotoğraf mı? Her zaman tek bir fotoğraf karesindeki kadar mutlu musun sahiden? Tek bir fotoğraftaki gibi karlara mı atarsın kendini ya da güneşlenir misin kumsalda? Ne yaparsın, insanları tek bir fotoğrafla mı yargılarsın? Yoksa parçaya değil bütüne bakmak için bir videoya mı ihtiyaç duyarsın?
Kendini karlara atanın niye attığını bilmeden gıpta ile bakarsın, kumsalda güneşlenenin yerinde olmayı arzularsın. Oysa bir fotoğrafa değil de videoya baksaydın belki mest olacak bir durumunun olmadığını anlardın. Tek bir fotoğrafa bakmak yerine bir bütünü izleseydin, hiçbir şeyin göründüğü  gibi olmadığını   anlardın. Onun için bence hayat bütünü görmektir... Her açıdan düşünerek, sorgulayarak, tek bir fotoğrafa değil tüm videoya bakarak yaşamaktır.
Emin ol, hayat fotoğraflardan değil fotoğrafların arkasında kalan fragmanlardan ibaret. Fotoğraflara (parçalara) değil daha çok videolara (bütüne) bakabilmek ümidiyle. Fotoğraflara selam, videolara minnetle...

Yorumlar