OLMAYIN

T.Üren

OLMAYIN

    Bir gün baba olduğumda oğluma ilk olarak sevmeyi öğreteceğim; birini koşulsuz, şartsız sevmeyi ve tabii ki gönül almayı. 

    Aile çok önemli değerli okuyucular, aile bir şahsın karakterinin temelini oluşturan yapı taşıdır. Mayası iyi olursa sonucunda kötü durumlar ile karşılaşmazsınız. 

    Her şeyin başı, öğretmek olmalı. Bir hata yapıldığında hemen kızma odaklı değil anlama odaklı olmalıyız. Anlarsak her sorun çözülür. 

    Hele ki çocuklar için bu anlama, nasıl anlama evresi, daha doğrusu sizin kendisini nasıl anladığınızı çözdükleri an, bir şeyleri kavramaya başlarlar. 

    Umursamaz bir ebeveyn olursanız çoğu şeyi sizden habersiz yapar, ruhunuz bile duymaz. Çünkü her şeye kızan, dinlemeden sorgulayan-yargılayan bir ebeveyn iseniz, çocuğunuz size güvenmez. 

    Kızmayın ama gerçek, sizin ona bu güveni daha bebekken vermeniz gerekiyor. Çoğu ailede gözlemlediğim sonuç da bu "anlamadan yargılamak" çok yanlış bir davranış, anlayış şekli. 

    Çocuklarımız bizim okulumuz, onlara ne kadar iyi ve anlayışlı davranırsak o okuldan o kadar verim alabiliriz.

    Sokakta tonla sorun var, çocuklar ya da büyükler bu aynı kefeye konulmayabilir burada. Çünkü ben son iki yıldır her gün sosyal medyada, "birinin öldürüldüğünü, diğerinin işkenceye uğradığını, hayvanların katledildiğini, kadınlarımızın değersizleştirildiğini" görüyorum.

    Toplum sapıtıyor, aramızda her gün böyle gaddar niteliklere sahip insanlar dolaşıyor ve boyunlarında künye yok, bu kişileri fark edemiyoruz, ettiğimizde de geç kalıyoruz. 

    Yardım etsek de yardım eden kişi yardım etmediğimizi söylüyor ve mahkemede ceza alıyoruz. Bunu yapmayın ülkemin güzel insanları. 

    İstismarın cinsiyeti yoktur. 

    Bu nefret edici durumdan kenetlenerek çıkabiliriz, sokaklar da iyi insanlar da var korkmayın. Yalnız değilsiniz.

    En başta belirttiğim gibi bu şiddet istismarı, cinsel istismarı, hakaret istismarı ve daha nice kötülük. Kötü ailede yetişen insanlardan oluşuyor hepsi değil ama büyük çoğunluğu. 

    İyi aile olmak aslında en büyük hediyedir çocuklara.

    Daha nice söylenecek sözler var.

    Kadınlarımızın toplumda yerini daraltmaya çalışan mı dersin, hayvanlarımızın canlarına kast edip işkence yapan mı dersin, kadın cinayetleri mi dersin. Bunlar çok var.
Ama bunlara meydan okuyan devletimiz ve iyi insanlarımız var, kenetlenmeliyiz.

    2020 yılını bir an önce sona erdirip 2021’de daha eşit, iyi insanların çoğaldığı, ülkemizin daha da gelişmiş bir vaziyette olduğu günlere geçesim var.
Sakın ha siz o kötü insanlardan olmayın. Kalın sağlıcakla...


-Kerem AYYILDIZ

Yorumlar